Undertecknad har över 45 års erfarenhet av företagande inom postorder, grossist, export och tillverkningsföretag:

- 1968 startades Växjö Bildelar med försäljning av reservdelar och utveckling av tävlingsdelar.  Vi blev under 1970 en av de ledande leverantörerna inom rally i Sverige med egen trimningsverkstad och sveriges första privata rallyteam.

- 1981 ombildades bolaget till Rally Elit biltillbehör AB och reservdelar i 
 ett nytt bolag  Bildelen i Växjö AB som fick egna lokaler på västra industriområdet i Växjö.
- 1983 såldes Bildelen och därefter avvecklades trimningsverkstaden till Janna "Jaka" Karlsson som börjat hos oss som praktikant.

-1988 såldes Rally Elit biltillbehör till grossisten Hall-Miba i Alvesta. Jag ledde företaget under expansion fram till 1995 då företaget åter igen såldes - då till Lesjöfors AB med vilka vi hade ett växande samarbete sedan starten i Växjö Bildelar.

-1996 bildade jag  Sportsman men anslut mig kort och blev hälftenägare i det då tämligen anonyma företaget BSR som ägdes av Stefan Olsson. Företaget expanderade snabbt och vi blev en av Sveriges största aktörer inom "chiptrimning" och med internationell spridning i många länder.
- 1997 påbörjade vi parallellt med trimning tillsammans med bl.a. miljöchefen i Växjö - Malte Sandberg - en etanolresa för konvertering av bilar till E85 som då i princip var olagligt.
Under 10 år uppvaktade vi regering, trafikutskott och Vägverket  och efter mycket arbete blev konvertering av bilar lagligt 2008.  Fram till dess utvecklade vi "världens första rallybil på etanol" som blev enormt uppmärksammad i media och nådde stora framgångar i tävlingar. 2005 fick vi förtroendet att delta i ett omfattande EU projekt (BEST) med Stockholms miljöförvaltning där vi konverterade och visade resultat med 3 olika bilmodeller för E85 och även en bil till etanol-diesel. Vi var också initiativtagare till en rad seminarier tillsammans med föreningen Miljöfordon Syd.
  2004-2006 fick vi uppdrag åt svenska importörer att konvertera bilmodeller till E85 och hade även några år samarbete med Koenigsegg som resulterade i att de slog världsrekord i hastighet.
Vi flyttade in i helt nya egna lokaler 2007.

Mellan åren 2005-2008 fick BSR en rad officiella utmärkelser
AAA kredit raiting, "Superföretag" (2 år) - Clean-Tech företag (Dagens Miljö),  Årets företagare i Växjö Kommun -  "Grönt föredöme" (Gröna Bilister).
Malte Sandberg och jag erhöll Svenska Bilsportförbundets 1:a instiftade Miljöpris för vårt arbete att introducera etanol inom bilsporten.
 Vi var ständigt uppvaktade av media och politiker för vårt arbete och genomförde semenarium lokalt genom Miljöfordon Syd och även  i bl.a Frankrike och Finland om vår etanolresa. 

-2010 vid uppnådd pension sålde jag min hälftendel i BSR och avslutade mitt engagemang.

-2015 startar jag webshopen Carpart1 för reservdelar till konkurrenskraftiga priser och vi  bygger en lagerlokal i Öjaby utanför Växjö klar  i början av 2018 vilket kommer möjligöra utökad verksamhet.

- Vill du läsa mer om företagen och historiken se "Historik Rolf Linde"

-Välkomna som kunder.

Rolf Linde